Over iZArte

Galerie iZArteVan 2006 tot 2013 verkocht Galerie iZArte kunst en design uit Zuid-Afrika en Zimbabwe. Kunst en design die we zelf in Zuid-Afrika inkochten bij de kunstenaars voor een eerlijke prijs; we kennen de kunstenaars. Moderne kunst waarin vaak een Zuid-Afrikaans, tribaal verhaal verteld wordt. Het waren prachtige jaren vol passie en inspiratie. Galerie iZArte organiseerde ook lezingen, workshops, uitwisselingen en presentaties. In september 2013 sloot Galerie iZArte in Zutphen haar deur. Door de economische crisis werd er te weinig verkocht om kostendekkend te blijven. De passie bleef. De contacten bleven. We hebben iets moois opgebouwd met de kunstenaars en organisaties met wie we samenwerkten, wat niet verloren moet gaan, want het is waardevol. Voor ons en voor de kunstenaars en organisaties.

iZArte KunstreizenDaarom in 2014 een nieuw initiatief: de iZArte Kunstreizen Zuid-Afrika, eigen maatwerkreizen rondom kunst. iZArte brengt kunstenaars en kunst in, in samenwerking met een Zuid-Afrikaanse reisorganisatie maken we er een goed, verantwoord en mooi reispakket van. Tailormade. Dichtbij de lokale mensen.

iZArte en Kunstenaars/BedrijfjesWij leven nog steeds in direct contact met kunst en kunstenaars in Zuid-Afrika.. Via berichten en via sociale media houden we u ook graag op de hoogte van wat “we came across”. Small flowing moments of life, things of interest, fragments of the now.

iZArte en ProjectenWe konden meer doen vonden we. Eind 2017 pakten we het plan op om onze kennis, kunde, en ons netwerk aan te bieden aan projecten/bedrijfjes die we waardevol vinden. Trefwoorden ook hier: kunst/craftart/kunstenaars, social impact, sociaal ondernemen. Home of Hope for Girls in Johannesburg is zo;n project. Onze insteek is kunst en craft. 

Veel foto’s op de site, de mooiste, zijn van Colin van de Meeberg en Sara Rebergen, we zijn hen zeer erkentelijk.

Gert en Janneke Rebergen