Mogalakwena

Mogalakwena is een mooi en sociaal familiebedrijf annex stichtingen in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Het biedt werkgelegenheid aan vele inwoners van de ca. 50 dorpjes in dit afgelegen gebied dat rijk is aan cultuur en natuur. Het CraftArt Centre, de Artist Retreat, de Craft Art Development Foundation, de Mogalakwena River Lodge in het Nature Reserve en het Conservancy and Ecology Research Centre. Er zijn Mogalakwena Studio’s in the Stables – Montebello Craft & Design Centre in Newlands (Cape Town) en in de Cape Connection in Pretoria East. Botanica Natural Products is een nieuwe loot aan deze familieboom.

Dr. Elbé Coetsee is oprichtster en spil in dit geheel. Ze promoot craft art en social entrepreneurship in Zuid-Afrika. Ze schreef twee boeken: ‘Craft Art in South Africa’ (2002) en ‘Craft Art in South Africa: Creative Intersections’ (2015).
Lees hier het prachtige artikel ‘Weaving Culture uit het HandEye magazine 2012. Elbé Coetsee vertelt hier het verhaal van Mogalakwena. NB: er is een fout in de opmaak van dit artikel, de zinnen “Mogalakwena Craft Art continues to grow and develop. We weave traditional and contemporary baskets for Italian designer, Paolo Lenti. We embroider and bead traditional and contemporary works, and collaborate with local and international artists and designers” zou de twee-na-laatste paragraaf moeten zijn,

Zie voor meer de Mogalakwena website. Vergeet niet de productenpagina te bekijken.. Wilt u Mogalakwena producten kopen (privé) of inkopen en/of verkopen (als bedrijf), en u woont in Nederland, neem dan gerust contact met ons op.

Een bezoek aan Mogalakwena in Limpopo danwel Kaapstad danwel Pretoria, is zeer de moeite waard. Zie hieronder foto’s, de meeste zijn genomen bij Mogalakwena in Limpopo tijdens de iZArte Kunstreis september 2018.